"زیبا، شاداب و جوان بمانید"

اسید گلیکولیک چیست؟

نویسنده :ر- رحمانی
تاریخ:پنجشنبه 15 اسفند 1398-08:48 ب.ظ

این روزها نام گلیکولیک اسید روی بسیاری از محصولات پوستی به چشم می خورد.

از محصولات ملایم جوان کننده گرفته تا تا محصولات قوی درمان کننده!

اما این ترکیب چند جانبه چیست و واقعا چه کار می کند؟

با ما همراه باشید تا این اسید جادویی را بشناسید و از آن بهره ببرید.

اسید گلیکولیک چیست؟

اسید گلیکولیک یک نوع آلفا هیدروکسی اسید ( AHA ) است که به طور طبیعی در نیشکر وجود دارد و به دلیل ساختار مولکولی کوچک، قدرت نفوذ بالا و خاصیت جذب سریع در محصولات پوستی کاربرد زیادی دارد.

اسید گلیکولیک چگونه عمل می کند؟

اسید گلیکولیک به دلیل خاصیت اسیدیته و قدرت نفوذ بالا یک لایه بردار عالی به شمار می رود.

هنگامی که این ترکیب بر روی پوست استفاد می شود، با لایه ی بالایی اپیدرم واکنش داده و باعث تجزیه ی سبوم و دیگر موادی که به سلول های مرده ی پوست متصل هستند، می شود.

و در نتیجه سبب می شود :

*          روند بازسازی سلولی افزایش یابد

*          تعداد و عمق چروک ها کاهش یابد

*          ظاهر پوست نرم، جوان، براق و شفاف به نظر برسد

*          جوش و جای جوش بهبود یابد

*          لک ها کمرنگ تر شده و رنگ پوست یکنواخت شود

گلیکولیک اسید به دلیل Ph پایین قدرت نفوذ پذیری بالایی دارد اما ممکن است هنگام مصرف کمی ایجاد سوزش و قرمزی کند.

چرا گلیکولیک اسید استفاده کنیم؟

گلیکولیک اسید قادر است ظاهر و بافت پوست را بهبود بخشد و تقریبا تمام مشکلات پوست را برطرف می کند.


5 عملکرد اصلی گلیکولیک اسید عبارت است از :

1-          لایه برداری

اسید گلیکولیک سبب از بین بردن سلول های مرده و افزایش روند بازسازی سلولی می شود.

2-          رطوبت رسانی

استفاده مداوم اسید گلیکولیک سبب ذخیره رطوبت در لایه های زیرین پوست می شود به همین نسبت رطوبت سطح پوست نیز افزایش پیدا می کند.

3-          ضد چروک و فرم دهنده

اسید گلیکولیک سبب از بین رفتن خطوط ظریف و چروک های پوست شده به علاوه با تحریک بازسازی سلولی مانع افتادگی پوست می شود.

4-          انتقال مواد ضروری به سطح پوست

اسید گلیکولیک به دلیل قدرت نفوذ بالا سبب انتقال مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و چربی های ضروری جوانی پوست از  عمق پوست به سطح آن می شود.

5-          اصلاح رنگ پوست

اسید گلیکولیک سبب می شود رنگدانه های پوست به طور متعادل روی سطح پوست پخش شوند. به همین خاطر سبب درمان جای زخم و جوش و کاهش لک های پوست نیز می شود.


باور های غلط درباره گلیکولیک اسید

1-          گلیکولیک اسید پوست را نازک می کند

این باور کاملا اشتباه است، گلیکولیک اسید نه تنها سبب کاهش ضخامت پوست نمی شود بلکه با بهبود عملکرد سلول ها و کلاژن سازی سبب افزایش ضخامت و مقاومت پوست نیز می شود.

2-          مصرف مداوم گلیکولیک اسید ممنوع است

این مسئله بستگی به درصد گلیکولیک اسید به کار رفته داخل محصول دارد، برخی از محصولات که جنبه مراقبتی دارند به دلیل به کار رفته شدن درصد استاندارد گلیکولیک اسید منع مصرفی برای استعمال روزانه ندارند.

3-          اسید گلیکولیک سبب خشکی پوست می شود.

همانطور که توضیح دادیم، گلیکولیک اسید به دلیل خاصیت نفوذ پذیری بالا و از بین بردن سلول های مرده پوست سبب افزایش رطوبت رسانی سطح و عمق پوست می شود.


اسید گلیکولیک برای چه کسانی مناسب است؟

*          افرادی که خطوط ریز دارند و یا به دنبال پیشگیری از ایجاد چروک هستند

*          افرادی که پوست آنها در اثر خشکی، ضخیم شده

*          افراد با مشکلات هایپر پیگمنشن ( نا هماهنگی رنگدانه پوست )

*          افراد با سابقه موهای زیر پوستی 

*          افراد دارای آکنه خفیف تا متوسط

*          افرادی که قصد پیشگیری و درمان آسیب های ناشی از اشعه آفتاب را دارند

*          افراد دارای جای جوش و منافذ باز


هنگام مصرف محصولات حاوی اسید گلیکولیک مصرف ضد آفتاب ضروری است.

افرادی که از گلیکولیک اسید برای درمان آکنه استفاده می کنند، ممکن است برای چند روز بعد از استفاده از این ترکیب، حالت قرمزی را بر روی صورت تجربه کنند، علاوه بر این، سوزش پوست، تغییر رنگ یا تورم نیز ممکن است رخ دهد.

این حالت طبیعی است و معمولا بعد از 10 روز مصرف بر طرف می شود، اما توصیه می شود در صورت ادامه روند قرمزی و التهاب مصرف را قطع کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید.


جهت خرید کلیک کنید.




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

روند پیر شدن پوست

نویسنده :ر- رحمانی
تاریخ:شنبه 8 مهر 1391-02:45 ب.ظ

روند پیر شدن پوست به طور ژنتیکی برنامه ریزی شده است و به شکل غیرقابل مشاهده، از 25 تا 30 سالگی آغاز می شود.
بازسازی سلولی کند می شود، پوست حالت کشش و سختی اش را از دست می دهد و چروک ها ظاهر می شوند. حدفاصل بین چشم ها و لب ها، مناطقی هستند که بیشتر از بقیه نقاط دچار چین و چروک می شوند.اما علاوه بر این عوامل ژنتیکی، عناصر خارجی هم در ایجاد چروک روی پوست نقش دارند.



دشمنان پوست

روند پیر شدن پوست با استعمال دخانیات، قرار گرفتن در معرض آفتاب، سرما، باد و خشکی سرعت می گیرد. برخی از این عوامل عامل تولید رادیکال های آزاد هستند. رادیکال های آزاد مولکول های زائدی هستند که سیستم متابولیسم سلولی را برهم می زنند و باعث پیری زودرس پوست می شوند.

تغییرات هورمونی یائسگی نیز بر پوست زنان تأثیر می گذارد. در واقع، در زمان یائسگی، با کاهش شدید هورمون های زنانه، پوست نازک می شود و رو به خشک شدن می رود.

اقدامات کلیدی


پاک کردن آرایش، اکسیژنه و هیدراته (آب رسانی) کردن پوست، محافظت در مقابل آفتاب، اقداماتی ضروری برای همۀ سنین هستند. بهترین پیشگیری، مراقب مؤثر از پوست در مقابل امواج ماوراء بنفش است (با در سایه قرار گرفتن و استفادۀ دائمی از کرم های محافظت کننده).


یک توصیۀ مهم دیگر: سیگار نکشید!


توصیه می شود که از 30 سالگی، برای پیشگیری از پدیدار شدن چروک دور چشم، به طور منظم از مواد لایه بردار استفاده کنید، ضمناً برای تغذیۀ این ناحیه می توانید کرم های مخصوص را در این ناحیه بمالید.



* از 35 سالگی، می توانید مصرف کرم های ضد چروک و کرم های شب را آغاز کنید.


 * از 40 تا 50 سالگی، باید آثار تغییرات هورمونی را با تغذیۀ پوست و فعال کردن مجدد فعل و انفعالات چربی ها، محدود کنید.


*تغذیه ای متعادل، سرشار از ویتامین ها، ریز مغذی ها و برخی اسید های چرب (امگا 3 و امگا6) نیز برای زیبایی پوست توصیه می شود.


مواد ضد چین و چروک


مولکول های متعددی در کرم های آرایشی و بهداشتی موجودند که آثار متفاوتی دارند. اسید های میوه ها و AHA ها به عنوان لایه بردار عمل می کنند و این اثر باعث روشن شدن پوست می شود. البته باید با احتیاط از آنها استفاده کرد، زیرا در عین حال ممکن است سرعت طبیعی نازک شدن پوست را افزایش دهند.



آنتی اکسیدان ها (خصوصاً ویتامین E، C و بتا کاروتن) با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و وضعیت سطح پوست را بهبود می بخشند.


رتینول، که از ویتامین A مشتق می شود، باعث بازسازی سلولی می شود و چین و چروک های ریز را کاهش می دهد؛ بنابراین، رتینول می تواند برای پیشگیری هم مفید باشد.


با این وجود توصیه می شود که پوست تان را با مقدار زیادی از مواد متفاوت و گوناگون مورد درمان قرار ندهید.


پزشکی زیبایی


برخی روش های پزشکی زیبایی می تواند چین و چروک هایی را که دیگر قابل تحمل نیستند، از بین ببرد... امروزه روش ها و محصولات مورد استفاده در حال بهتر و بهتر شدن هستند. برای از بین بردن چین و چروک ها، بسته به محل قرار گرفتن شان و نوع شان، راه حل های متفاوتی پیشنهاد می شود.


در وحلۀ اول، مهم ترین اقدام مراجعه به یک پزشک زیبایی یا یک متخصص پوست با تجربه است.


روش پر کردن از طریق تزریق:


در این روش، همان طور که از نامش پیداست، محلی از پوست را که چروک دارد، پر می کنند. ماده ای که در این تزریق مورد استفاده قرار می گیرد باید قابل حل شدن باشد؛


این کار کم و بیش اثر سخت کنندگی دارد. تزریق به کمک یک سوزن ظریف در درون چروک، در غشاء میانی پوست، انجام می شود. این روش می تواند برای پر کردن شیار خط لبخند مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه اسید هیلائورُنیک بسیار زیاد برای این تزریق مورد استفاده قرار می گیرد، خصوصاً برای چین و چروک های اطراف دهان.


بوتاکس مانع عملکرد ماهیچه های مسئول بیان حالات بر روی هدایت عصبی می شود. این ماده خصوصاً برای چین و چروک های افقی پیشانی و چروک بین دو ابرو مفید است.


 روشی دیگر در پزشکی زیبایی برای کاهش چین و چروک ها:لایه برداری ویژه، خصوصاً برای برخی از چین و چروک ها و خطوط



داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

لایه برداری پوست یا «پیلینگ» چیست ؟

نویسنده :ر- رحمانی
تاریخ:دوشنبه 1 اسفند 1390-12:56 ب.ظ

یلینگ

یا همان لایه برداری به عملی گفته می شود که لایه سطحی پوست به طرقی برداشته شود.

مواردی که لایه برداری انجام می گیرد :

- وجود جوش صورت  و از بین بردن اسکارهای(SCAR) باقیمانده از جوش صورت

- وجود لک صورت  یا ملاسما

- وجود کک و مک یا فرکل ( FRECKLE )

- وجود هر نوع اسکار از قبیل سوختگی، باقیمانده هر نوع ضایعه در صورت

- وجود انواعی از لک ، باقیمانده از التهاب قبلی

طریقه پیلینگ

لایه برداری را می توان به طرق گوناگون انجام داد:

1 - لایه برداری شیمیایی :

به وسیله مواد شیمیایی که عمدتاً از اسید با درصدهای متفاوت است انجام می گیرد. معمولاً از الفا هیدروکسی اسید ( AHA )؛ تری کلرو استیک اسید ( TCA ) و فـِنـُل با درصدهای متفاوت استفاده می شود .

2 - لایه برداری مکانیکی :

به وسیله ابزارهای تراشنده ، لایه سطحی پوست را می تراشند از جمله:

DERMABRESION (استفاده از یک دستگاه دوّار و تراشنده ) و یا به وسیله سنباده .

3 - لایه برداری به روش لیزر:

معمولاً از لیزر CO2 برای این منظور استفاده می شود .

انتخاب پوست مناسب جهت هر نوع پیلینگ در نتیجه ی عمل بسیار دخیل است؛ به این صورت که نمی توان هر نوع پیلینگ را برای هر نوع پوست انتخاب کرد.

جـدا از این کـه پیلینگ را در چـند جـلسه می توان انجـام داد، روش پیلینگ به صورت طـولانی و مداوم نیز صورت می گیرد ، این روش به وسیله کرم های دارای الفا هیدروکسی اسید با درصد متفاوت معمولاً کمتر از 15% انجام می گیرد. در این روش فرد هر شب از این کرم ها بر روی جـاهایی که می خـواهـد لایه برداری شود؛ استفاده می کند. در مواقعی که فرد از پیلینگ استفاده می کند باید از نور خورشید اجتناب کرده ، حتماً از ضدآفتاب  در خارج از منزل استفاده کند. البته پیلینگ را نمی توان به همه افراد تجویز کرد.

آلوئه ورا ALOE VERA

آلوئه ورا ( صبر تلخ ) گیاهی است از گونه ی لاله دارای برگی پهن و حاوی ژل . این گیاه از نواحی آفریقا منشاء گرفته و گونه های متفاوتی دارد که در دارا بودن مقدار ترکیبات از هم جدا می شوند .

این گیاه دارای خواص متعددی است ؛ از آن جمله می توان به مـوارد :

ضـد حسـاسـیت – ضد باکتری - ضد قارچی - ترمیم زخم - ترمیم نواحی سرمازده - مسهل و موارد دیگر اشاره کرد.

از برگ و ژل این گیاه می توان استفاده کرد .

موارد استفاده این دارو با نتایج خوب در بیماری های پوستی و داخلی شامل :

درماتیت سبوره ( پوسته ریزی سر و در موارد شدید ، سینه، زیر بغل و کشاله ران )، سوختگی ها ، زخـم بستر ، نواحی سرما زده ، سوختگی پای کودکان به علت قــُنداق و پوشک ( ادرار سوختگی ) ، و غیره ...


منبع: اینترنت

گردآوری : بخش اجتماعی تبیان




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 


شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic